EPA/Igor Kupljenik

Program “Tačka povratka”, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pozvao je sve slobodne medicinske radnike u inostranstvu da prijave svoju raspoloživost ukoliko su spremni da se, ako zatreba, privremeno vrate i pomognu u borbi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji.

“Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vreme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlja građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, lekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu”, navodi se u saopštenju Vlade.

Informacije će se koristiti radi evidencije kapaciteta, uspostavljanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Vlada Srbije, Program “Tačka povratka” i UNDP pozvali su sve koji žele da odgovore na taj poziv, da to učine popunjavanjem online obrasca na adresi: tackapovratka.rs.

2 COMMENTS

  1. Pa da ih ministar vojni i njegov baja bez maske stave u Morović, karantin bez tople vode, sapuna, neadekvatnog smeštaja.Da li se iko pita zašto su ti mnogobrojni ljudi od struke napustili svoju zemlju.Zato što im je plata manja od šoferske, zato što nisu kupili diplomu i zato što ne žele da žive u državi u kojoj jedan čovek svoju vlast održava tako što nam laže svakodnevno 24 sata na svim tv kanalima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here