Tanjug
Milorad Dodik

Poslanik SDP-a Denis Bećirović izjavio je da će u slučaju da Milorad Dodik krene u rušenje ustavnog poretka BiH, pozvati na njegovo hapšenje.

– Zakoni i Ustav se u BiH moraju poštovati, za sve, pozvao sam na hapšenje Dodika ako krene u rušenje ustavnog poretka – kazao je to više puta Bećirović u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u diskusiji sa zamenikom predsedavajućeg Nikolom Špirićem (SNSD).

– Dodik najavljuje da će ugroziti teritorijalnu celinu BiH, za to je predviđena najteža zatvorska kazna – naveo je Bećirović i dodao:

“Nisam ništa izmišljao, a država BiH ima instrumente da se odbrani. Ako Dodik krene u rušenje ustavnog poretka, pozivam na njegovo hapšenje”.

Špirić je na to kazao da što je više Denisa Bećirovića i ovakvih nastupa, to je manje one BiH za koju se sam Bećirović zalaže.

– Da li je on baba Vanga da tumači šta je i kako. Molim Denisa, u interesu BiH, da ne šalje ovakve poruke – zaključio je.

Nakon ove diskusije predsedavaući Bakir Izetbegović (SDA) je na predlog SNSD-a dao pauzu od pola sata, preneo je sarajevski portal Klix.

6 COMMENTS

  1. БиХ је република Србског народа, са малим изузетцима који праве свађу по целом Балкану, чим им се за то укаже прилика.

  2. Uhapsi ti Bakira koji rusi ustav i drzavau zeleci samo jednu Bosnjacku Bosnu a drugi da vam budu potcinjeni.
    Davno je Bosna nestala.

  3. Tacno Bosna je nestala,a najvecu odgovornost snose muslimani.Dok je Bakira Dodika niko nece uhapsiti jer ima vecu sigurnost u Sarajevu od Bakira nego u Banjaluci.Ovo je sve dogovor SDa i Snsdea tj.Bakira i Dodika oni uvijek kada su u krizi dizu nacionalne tenzije kako bi svako sakupio svoje stado.Jer u BiH ne postoji narod nego obicne ovce koje bleju kada im se Mile i Bakir jave.

    • A kakve bi ti promjene? Rodjena braca se podjele mirno ili uz buku pa zasto nebi i Srbi i muslimani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here