Pozivnica za dženet kačena na hrišćanske kuće

0

 

Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda 

 

Vladika Vasilije uputio je pismo načelniku opštine Maglaj Mehmedu Mustabašiću, u kojem se navodi da su pretnje kulminirale u subotu, 27. marta, kada je na ulazna vrata parohijskog doma u Maglaju okačen poziv na tribinu na kojem je pisalo "Poziv u raj – poziv u dženet" i "Pozivamo vas na javnu tribinu o prelascima nemuslimana na islam".

U pismu se navodi da su ti pozivi ostavljeni na ulaznim vratima većine pravoslavaca, ali i katolika u Maglaju i okolini, naglašavajući da ova provokacija ima još veću težinu, jer je upućena pred najveći pravoslavni praznik Vaskrs.

 

Izražavajući nadu da je Mustabašić upoznat i sa ranijim pretnjama upućenim pravoslavnim vernicima, vladika Vasilije je istakao da su vernici i maglajski sveštenik Dalibor Đekić uznemireni i da traže savete da li da napuštaju svoja vekovna ognjišta.

U pismu se navodi da se maglajski sveštenik Đekić obratio glavnom imamu Izudinu Krušku sa pitanjem da li je nešto preduzeo po ovom pitanju, ali da mu je imam odgovorio da sve to nije u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice iz Maglaja.

 

"Ne prozivamo nikoga, jer nam nije poznato ko iza ovoga stoji, ali konstatujemo da sve ovo nije ni malo naivno i da ima veoma čudnu i zastrašujuću pozadinu", navodi se u pismu vladike Vasilija upućenom načelniku opštine Maglaj Mustabašiću.

 

Vladika Vasilije pozvao je Mustabašića da sa relevantnim faktorima u opštini Maglaj preduzme odgovarajuće korake kako bi se pronašla lica ili organizacija koje stoje iza ovih provokacija i da ga o tome obaveste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here