Prvi teniser sveta doživeo je povredu u završnici drugog seta duela sa Tejlorom Fricom, a američki doktor Dejvid Čao smatra da će Novaku Đokoviću biti izuzetno teško da se izbori sa povredom i u osmini finala Australijan opena pruži maksimum protiv Miloša Raonića.

U prvom trenutku postojala je sumnja da je srpski as povredio kuk, ali sve ono što se događalo kasnije i što je Novak na kraju rekao, ukazivalo je na naprsnuće mišića.

Doktor Čao je dve decenije radio kao glavni doktor NFL ekipe San Dijego Čardžers, takođe je ‘pokrivao’ i utakmice Ragbi sedam lige, dok je tokom karijere pružio pomoć velikom broju igrača iz američkih NBA, NHL, MLB, MLS i NFL liga…

On smatra da će Đokoviću biti teško da igra na uobičajenom nivou s obzirom na potrebnu pokretljivost i na rotacije koje zahteva teniski meč.

– Možda medicinsko osoblje može da napravi čudo pre sledećeg duela – poručio je doktor Čao.

Inače, Čao je poznat i po tome što daje prognoze povreda na osnovu video snimaka. Kada je NFL u pitanju skoro ne greši, ali mora se imati u vidu da trenutak povređivanja skenira iz mnogo više uglova.

Naravno, tek će detaljni lekarski pregledi potvrditi težinu povrede, ali je i sam Đoković posle meča izrazio strah da je reč o ozbiljnijoj povredi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here