5:0!

Startnih 11 Srbije (3-5-2): Dmitrović – Milenković, Spajić, Kolarov – Gaćinović, Maksimović, Ljajić (Fejsa od 60.), Kostić – Tadić – Prijović (Mitrović od 53.), Jović (Lazović od 72.).

Ukrajina (4-2-3-1): Pjatov – Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mikolenko – Stepanenko, Malinovski – Konopljanka (Kovalenko od 76.), Zinčenko, Cigankov – Jaremčuk (Kravec od 67.).

Fudbaleri Srbije su potpuno deklasiranu u Lavovu. Ukrajina je dala pet golova ekipi koja se smatra jednim od favorita za prolaz na EURO 2020. godine.

Od Mundijala 2006. u Nemačkoj i 6:0 protiv Argentine se ne pamti ovako ubedljiv poraz nacionalne selekcije.

Srbija je na svoj drugi meč kvalifikacija za EURO 2020. otišla bez Milinković-Savića i Nemanje Matića, dok ni Mitrović nije bio na 100% zbog povrede na kraju priprema.

Ukrajinci su igrali u transu. Ređali šansu za šansom i bili sigurni u odbrani. Samo jedan šut gostiju na čitavom meču.

Prvo poluvreme je pripalo Maksimu Cigankovom, koji je sa dva gola u 26. i 28. minutu rasplamsao čitav stadion, a Srbiju doveo u stanje zbunjenosti.

Drugo poluvreme je pripalo “desetki” domaćih Jevhenu Konopljanki. Drugo poluvreme tek što je počelo, a pomenuti fudbaler u 46. minutu postiže efektan pogodak za 3:0. Drugi pogodak za 5:0 je dao u 75.minutu, a između je Roman Jaremčuk iskoristio priliku da se upiše u strelce u 59. minutu.

Ukrajinci su sa sedam bodova iz tri meča sigurni an prvom mestu grupe B. Srbija za sada ima tek jedan bod iz dva kola.

Sledi povratak u Beograd i dočekivanje Litvanije u ponedeljak. Favoriti smo, ali ma koliko ubedljiva eventualna pobeda bila, neće “sprati fleke”.

– Kraj meča!

– 90. minut – Još dva minuta agonije.

– 75. minut – GOL! 5:0! Konopljanka drugi put! Desetka Ukrajine završava blistavu partiju i odlazi na klupu. Na njegovo mesto Viktor Kovalenko.

– 72. minut – Poslednja izmena u našem sastavu: Darko Lazović umesto Luke Jovića.

– 67. minut –Prva izmena u Ukrajini, izlazi Jaremčuk, u igri Kravec.

– 60. minut – Druga izmena kod “orlova” – Fejsa umesto Ljajića.

– 59. minut – GOL! 4:0! Roman Jaremčuk! Ukrajinci rade šta žele. Akcija kao na malom fudbalu.

– 57. minut – Prva prilika Mitrovića. Slab pokušaj glavom posle centaršuta Gaćinovića-

– 53. minut – Izmena u našoj selekciji: Roviti Mitrović ulazi umesto Prijovića.

– 46. minut – GOL! 3:0! Jevhen Konopljanka! Prvi napad, prvi šut u drugom poluvremenu i treći gol Ukrajinaca! Konoljanka pokazuje zašto je najzvučnije ime svog sastava.

– Početak drugog poluvremena.

– Kraj prvog poluvremena!

– 31. minut – Ukrajinci igraju kao u transu! Nastavljaju se prilike pred golom Dmitrovića!

– 28. minut – GOL! 2:0! Cigankov ponovo! Tek što smo izveli loptu sa centra, novi kontra-napad i vrhunski precizan šut Maksima Ciganskova. Vrlo lep gol, Srbija u ozbiljnim problemima.

– 26. minut -GOL! 1:0! Cigankov! Pritisak domaćih je urodio plodom.

– 25. minut – Opasno! Konopljanka šutira jako u Dmitrovića sa ivice kaznenog prostora. Jaremčuk je bio “na ziceru” ali slabo zahvata glavom.

23. minut – Žuti karton za Milenkovića posle lakta u glavu u vazdušnom duelu.

– 21. minut – Tadić odlično izvodi korner, ali je Milenkoviću sviran faul u napadu nad Pjatovim.

– 18. minut – Pokušaj Konopljanke sa 18 metara po zemlji, daleko od desne stative.

– 15. minut – Jović na travi posle sudara sa Spajićem i Cigankovim. Kratka pauza za oporavak pa se nastavilo sa utakmicom. Ništa ozbiljno sa srpskim fudbalerom.

– 11. minut – Kontra Ukrajinaca. Cigankov šutira van šesnaesterca preko gola.

–  9. minut – Prva šansa Srbije! Prijović šutira volej u malu mrežu, posle defanzivne reakcije ukrajinskih fudbalera.

– 7. minut – Ukrajinci u naletu od samog starta! Pun stadion im daje energiju. Ređaju se šanse, ali se naši dobro brane.

Utakmica je počela izvođenjem naše reprezentacije!

Selektor Srbije Mladen Krstajić je najavio da se protiv tvrdog sastava domaćina ide “da se ne izgubi”. Očekivanja su opravdana s obzirom da Srbija igra bez Nemanje Matića, Sergeja Milinković-Savića, a danas je objavljeno da ni Aleksandar Mitrović neće izaći na teren.

Na njegovo mesto ide Aleksandar Prijović uz Luku Jovića.

Ukrajinci su trenutno lideri grupe B sa četiri boda iz remija bez golova sa Portulagom i pobede nad Luksemburgom 2:1.

Srpska reprezentacija ima bod posle 1:1 na gostovanju Portugalu.

Izvor:
Vestionline

6 COMMENTS

  1. Ma ovo je blamaza i zezanje obicnog naroda, sve same duduleje pocev od celnika FSS pa sve do onog sto sisa travu u Staroj Pazovi. Ama svi oni su dovedeni i ugradjeni u sistem, a sad ce Kokeza da bude direktor za izgradnju nacionalnog stadiona lepota, nemoze jarac kroz bagremar a da nesta ne obrsti!

  2. Fudbaleri su loši, selektor je super samo nema baš mnogo sreće ali za desetak godina stvari će biti bolje pa ko ne veruje neka pita Vučića !

  3. Kako je moguce da jos niko nije shvatio da je krstajic slab trener I selektor. Ako je bio u Bundesligi dobar igrac ne znaci da je dobar trener. Jos kad se do da da covjek ima 0% isustva kao trener. Sistem gdje u odbrani i sredini terena igra 3-5-2 a Kolarov nekad davno dobar a sada star i spor sve govori. Da su momci umorni od napornih sezona je jasno ali ne igra se tako za zemlju koja se voli. Reprezentaciji zelim sve najbolje ali i kao najveci optimista ne vidim sansu ako se gospoda iz FSS ne odluce da ne budu vise koruptni i napuste poziciju za koje nisu adekvatnu. Pa pogledajte molim vas ko nas vodu.
    Hvala
    Vojnik sa Kosara
    NEMA NAZAD, IZA JE SRBIJA

  4. Sve je krenulo naopako, prvo smenom Antića a posle toga Muslina. Tole još uvek drma fudbalskim savezom, a gde on drma tu je raspad sistema i prazan novčanik

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here