Jedan od najboljih evropskih košarkaških trenera Željko Obradović predstavljen je danas na konferenciji za medije kao novi trener Partizana i tom prilikom, istakao da nema razloga za bilo kakve tenzije između rivalskih klubova. 

Željko je govorio o svom povratku u klub, pojačanjima, planovima, a dotakao se i navijača. Tako je istakao da će uraditi sve kako bi se tenzije sa rivalskim klubovima potpuno smanjile. Posebnu pažnju izazvao je momenat u kojem je istakao da će pozvati svog prijatelja, trenera Crvene zvezde, Dejana Radonjića.

– Već sam odgovorio jedan deo ovo što ste me pitali. Sa svoje strane ću uraditi sve da se ponašaju onako kako profesionalni sportista treba da se ponaša. Nećemo nikad nikog provocirati, ni igrače, ni trener protivnika, ni ljudi iz uprave. To je osnovna stvar. Druga stvar, zvaću mog velikog prijatelja Dejana Radonjića da se vidimo i da pričamo, kao i sve ostale trenere sa kojima sam prijatelj. Presija od navijača u ovim mojim godinama niko ne može da napravi, kao što ja sam sebi mogu. Sa Čovićem sam u veoma korektnim odnosima, i voleo bih da se taj odnos nastavi i ne vidim da može biti drugačije, neće biti nikakvih problema. Poruka navijačima Partizan je da rade ono što su najbolje radili, da podržavaju igrače, da budu odani, da budu i u teškim trenucima za nas, da znaju da je ovog put do cilja koji smo zacrtali i da pokažu da su primer – da biodre nas i da ne čujemo nijednu ružnu reč ni zajednog protivničkog igrača. To je moja najveća želja. To ću stalno ponavljati. Mnogi partizanovci bi voleli da vide takvu sliku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here