Prava avantura: Krenite sami na put

0

Beta/AP/F. M./File
Beta/AP/F. M./File Usudite se i krenite na put sami, možda to bude i vaše najbolje putovanje ikada

Ali, kad se jednom odvažite da se spakujete i krenete sami, moglo bi se desiti da vam to postane omiljeni tip putovanja. To iskustvo može biti vaša "karta za slobodu". Imaćete vremena da razmišljate o sopstvenim ciljevima, o željama i promašajima, nećete morati da pravite kompromise oko toga šta ćete da ručate ili koji ćete muzej da obiđete a koji ćete zaobići. Kući ćete se vratiti sa novim, neprocenjivim iskustvima, koja će biti sjajna injekcija samopouzdanja.

Ako odlučite da se oprobate u solo putovanju, imamo samo dva saveta za vas.

Vodite računa kad se budete pakovali, sve što vam je potrebno neka stane u jednu torbu, tako da možete sami da nosite svoj prtljag. Ako putujete avionom, to je još važnije – što manje kofera, manji je rizik od gubljenja, a najbolje bi bilo da se spakujete tako da sve može da prođe kao ručni prtljag. Skupe komade nakita ostavite kod kuće.

Kad stignete na željenu destinaciju, raspitajte se o šetnjama sa vodičem, koje se organizuju u svim većim gradovima i obično nisu skupe.

To je najjednostavniji i najbrži način da se orijentišete u gradu u kojem još niste bili. Osim toga, upoznaćete nove ljude, sa kojima ćete moći da razmenite utiske, a možda i da čujete neku preporuku o tome šta vredi obići, ili gde biste mogli da ručate. Do kraja šetnje, već ćete imati gomilu ideja šta biste mogli da radite tokom tih nekoliko dana.

"Najbrže putuje onaj ko putuje sam", pisao je Radjard Kipling. Prelomite i – častite se, vikendom bar, u gradu u kojem još niste bili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here