Pravila prve bračne noći koja će vas šokirati!

0

 

Foto: Ilustracija
 

Koliko je bila važna potvrđuje i pojava lažnog devičanstva u Evropi tokom 19. veka. Devojke koje su pre braka izgubile nevinost trudile su se to da sakriju od novopečenih supruga tako što su krvarenje lažirale sunđerima natopljenim krvlju.

Takođe, zašivale su i genitalije da njihova jača polovina ne bi ništa posumnjala, piše

Seks sa svim muškarcima na venčanju

 

Na Markiškom ostrvu u Francuskoj Polineziji prva bračna noć započela je pesmom i plesom, a potom i seksualni odnosom. Novopečena mlada morala je da spava sa svim muškarcima koji su pozvani na venčanje, s tim da je prvi na redu bio najstariji muškarac, a ne mladoženja.

 

Pravo prve bračne noći

U srednjem veku u Europi vredelo je pravilo prve bračne noći. Plemići su imali pravo na nevinost novopečene mlade. Međutim, u istorijiskim spisima piše kako postoje naznake kako je takvo pravo postojalo, ali da se nije koristilo. Umesto djevičanstva, seljak je nevinost svoje supruge mogao da spasi plaćanjem poreza, piše Wise Geek.

 

Plaćanje za nevinost

U afričkoj zemlji Benin devičanstvo je na ceni. Majka obećava da svojoj ćerki dati novac ako se pokaže da je na prvu bračnu noć bila nevina. Kao dokaz ona ujutro traži tragove krvi na čaršafima, piše Wedding & Bridal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here