EPA/Toms Kalnins
Milo Đukanović

Pravni tim crnogorskog biznismena Duška Kneževića i Atlas grupe saopštio je da je Specijalnom državnom tužilaštvu podneo dopunu krivične prijave protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, radi, kako se navodi, zloupotrebe službenog položaja i ostalih članova organizovane kriminalne grupe, podnete 14. marta 2019. godine, koju tadašnji specijalni državni tužilac Milivoje Katnić uopšte nije uzeo u razmatranje.

To je za podgoričke Vijesti rekao advokat Zdravko Đukanović, branilac Duška Kneževića, reagujući na gostovanje specijalnog tužioca Vladimira Novovića sinoć na TV Vijesti.

Pravni tim Duška Kneževića i Atlas grupe navodi da želi da informiše javnosti o davanju svog potpunog doprinosa utvrđivanju materijalne istine i radi davanja podrške jednom velikom angažovanju od Specijalnog državnog tužilaštva da se dođe do epiloga krivične prijave podnete protiv Mila Đukanovića, radi zloupotrebe službenog položaja i ostalih članova organizovane kriminalne grupe, koju je Pravni tim Atlas grupe podneo još 14. marta 2019. godine.

“U navedenoj krivičnoj prijavi smo dostavili informaciju koja je važna za rad Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici u predmetu ‘Kaspija’, kao i u ostalim postupcima koji se vode pred navedenim tužilaštvom, a koja se odnosi na prvi kastodi račun gđe je Milu Đukanoviću uplaćeno milion i po evra i prikupljanjem podataka i stanja na navedenom računu utvrdiće se bitni elementi za dalje postupanje Specijalnog tužilaštva, a u vezi pitanja koje je novinar TV Vijesti postavljao glavnom Specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću tokom gostovanja u emisiji Načisto”, navode u saopštenju.

Kako kažu utvrđivanje kretanja sredstava preko kastodi računa od suštinskog je značaja za rasvetljavanje navoda krivične prijave koju je odbrana Duška Kneževića predala SDT-u.

“U vezi sa ovim navodima mi smo danas podneli i dopunu krivične prijave, a navodi koje u dopuni dostavljamo u vezi utvrđivanja načina kako su se kretala sredstva na kastodi računu Mila Đukanovića, su od značaja za rasvetljavanje bitnih okolnosti u predmetu ‘Kaspija’, koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici, a to razjašnjenje dovešće i do utvrđivanja činjenica koje se odnosi na vlasništvo ‘Ničije kuće’ u Podgorici. U krivičnoj prijavi predložili smo da se pored uvida u kastodi račun, pored saslušanja okrivljenog Mila Đukanovića i ostalih članova kriminalne grupe, kao svedok sasluša i Duško Knežević”, navodi se u saopštenju.

Zaključuju da pravni tim Duška Kneževića i Atlas grupe želi da naglasi da je postupanje po njihovim krivičnim prijavama kojih ima više od dvadeset počelo tek odlaskom Milivoja Katnića i da angažovanje Specijalnog državnog tužilaštva nakon promene Glavnog specijalnog tužioca mogu okarakterisati kao, van svake sumnje, profesionalno, stručno i zakonito, prenele su Vijesti.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here