Z. Mirković
TRADICIJA NIJE PREKINUTA: Deda Mraz došao uprkos koroni

Ruku punih novogodišnjih poklona, donoseći prazničnu čaroliju, Deda Mraz je stigao u Kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević” iz Beča, na radost najmlađih članova ovog kluba.

Iako je zbog doskorašnjeg zaključavanja, rad društva, na žalost svih članova, bio obustavljen, uprava na čelu sa predsednicom Radmilom Maksimović nije dozvolila da tradicija ove godine izostane i potrudila se i uspela da obraduje najmlađe.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera pripremljena je novogodišnja zabava i priredba za najmlađe članove kluba.

– Tradicionalno u klub je i ove godine došao Deda Mraz. Ovaj put je u ulozi Deda Mraza bio Aleksandar Petrović, koji je deci podelio paketiće uz njihovu veliku radost – rekao je za “Vesti” Borislav Kapetanović, umetnički rukovodilac “Radičevića”.

Najmlađi su recitovali

Takođe, pripremljen je i mali, prigodan program koji su izveli najmlađi. Ana, Sofija i Andrej Petrović, Ana Mitrić i Nikola Bojić recitovali su u čast Nove godine i najpoznatijeg i mališanima omiljenog stanovnika Laponije.

Uz to, prisutne je na harmonici, spletom narodnih melodija pozdravio Filip Pešić, korepetitor ansambla “Branko Radičević”, što je izazvalo posebno oduševljenje i razgalilo publiku kojoj su nedostajale probe, druženje, pesma i igra.

Predsednica kluba je, uz najsrdačnije čestitke za Novu godinu i božićne praznike, svim članovima, deci, roditeljima, najavila i početak naredne sezone, a planirano je da to bude 11. januara. Tada će, ako situacija sa korona virusom i uslovi budu dozvoljavali, početi redovne probe sva tri folklorna ansambla u društvu.

Publika pažljivo pratila program

Svetosavska proslava

Takođe, najavljena je i tradicionalna svetosavska proslava.

– Za svetosavsku proslavu uprava kluba je deci već danas pripremila recitacije, skečeve, kao i bojanke za crtanje na temu prvog srpskog svetitelja, tako da ćemo i sledeće godine za Svetog Savu u ‘Branku Radičeviću’ organizovati predstavu – naveo je Kapetanović.