Vesti
Dva tima veterana Beograda pred početak utakmice

Prošle subote na Čizolm Parku, terenu sidnejskog kluba Beograd, viđena je prelepa fudbalska predstava pred start nove sezone u Južnom Distriktu.

U prvom kolu Džordž Pitersen kupa za igrače preko 35 godina starosti, odlukom žreba sastale su se dve ekipe Beograda. “Crveni” tim predvođen iskusnim fudbalskim znalcem Desimirom Panićem odmerio je snage sa “plavim” timom Beograda, koji je u 2021. novi učesnik lige veterana.

U ovoj nokaut utakmici pitanje pobednika rešeno je već u uvodnih pola sata kada su “crveni” poveli sa nedostižnih 4:0. Golom Dragana Šuljka i het-trikom Dejana Davidovića rešeneo je pitanje pobednika i pre isteka prvog dela igre. U drugom poluvremena “crveni” su postigli još dva pogotka, a strelci su bili po četvrti put Davidović, a šesti gol je efektno grudima postigao Danijel Bjelobaba.

S druge strane, “plavi” su postigli počasni gol, za šta se pobrinuo nekadašnji fudbalski internacionalac Milan Šušak.

Sudar novajlija i šampiona

Valja napomenuti da Beogradove “crvene” čini skupina fudbalera koji igraju zajedno već desetak godina i koji su u Distriktu osvojili sve što se osvojiti moglo. S druge strane, “plavi” su se prvi put okupili pre par sedmica, pa otud i ne čudi nepovezanost u igri, posebno na početku subotnjeg susreta, što je i rezultiralo visokim porazom.

Iako će biti novajlije u predstojećem Distrikt takmičenju, “plavi” su predvođeni legendama srpskog fudbala u Sidneju, doskorašnjim fudbalerom Belih orlova Nikolom Zonjićem i osvajačem A-lige Milanom Šuškom, koji je i okupio ovaj tim. Tako da je za očekivati da “plavi” vremenom povežu svoje redove i da budu i više nego konkurenti u sezoni koja počinje ove subote.

U prvom kolu “plavi” tim Beograda gostuje kod FK Boniriga, dok “crveni” idu u posetu kod AC Junajteda. Srpki tim Orlovi iz Sidneja, prošlogodišnji finalisti ovog takmičenja, takođe idu u goste kod bosanske ekipe Bosi Liverpul.

Dejan Davidović postiže jedan od svoja četiri gola

Druženje iznad svega

Nakon visoke pobede nad kolegama iz istog kluba, “crveni” nastavljaju takmičenje u Džordž Pitersen kupu. Međutim, opšti utisak je da je utakmica više služila za sklapanje novih prijateljstava dva tima iz istog kluba.

Iako se radilo o takmičarskom meču, utakmica je bila pravi praznik za sve poklonike fudbala. Koliko zbog lepih fudbalskih poteza, toliko i zbog prijateljske atmosfere koja je vladala pre, tokom i na kraju meča. Najbolja potvrda toga je činjenica da nije bilo nijednog nesmotrenog starta ili verbalnih varnica, koje se obično viđaju kada je u pitanju takmičarska utakmica.

Iskrene čestitke na lepom sportskom ponašanju i propagiranju pravih vrednosti u ovoj fudbalskoj fešti pripadaju svim akterima ovog meča i postavljaju lep primer za mlađe fudbalere koji su pomno pratili ovu fudbalsku predstavu u Čizolm parku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here