Z. Vicelarević
Priredba posvećena deci biće održana u nedelju

Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta ponovo poziva na trodnevno pesničko druženje. Majski susreti pisaca dijaspore će se održati u Frankfurtu od 13. do 15. maja uz raznovrstan program. Očekuje se promocija romana “Preludijum”, autorke Slavice Mastikose. Centralna svečanost koja je po tradiciji posvećena pesnicima i njihovim pesmama biće u subotu, a u večernjim satima u legendarnoj Majskoj pesničkoj noći žiri će dodeliti prestižne nagrade, zlatni, srebrni i bronzani Orfej za najbolje pesme.

– Očekujemo prisustvo četrdesetak učesnika u programu iz matice i dijaspore. Iz Beograda nam dolaze Vidak Maslovarić, pisac i književni kritičar, Majo Danilović, pesnik i sekretar “Književnih novina” i Branko Stevanović, naš poznati dečji pisac. U muzičkom delu programa u učestvuju Aleksandar Vladisavljević, violina, duet Jelena i Jovana Panzalović iz Beograda, interpretatorke izvornih narodnih pesama – rekao nam je Ljubiša Simić, predsednik UP Sedmica.

Ističe da je u nedelju na programu priredba posvećena deci “Ala je lep ovaj svet”:

– Tom prilikom će se održati takmičenje učenika u recitovanju. Biće podeljeno u dve kategorije, od prvog do četvrtog razreda u jednoj, i od petog do osmog razreda u drugoj kategoriji. Najboljim recitatorima smo pripremili vredne i lepe nagrade, poklon knjige izdavačke kuće Vulkan iz Beograda. Nagrade se dobijaju za prvo, drugo i treće mesto. Za najbolji scenski nastup predviđena je nagrada Bambi Orfej. Za učesnike priredbe i mališane u publici pripremljeni su i slatki paketići.

“Vesti” medijski pokrovitelj

– Pokrovitelji ove tradicionalne manifestacije koja se održava vea 27 godina su Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Grad Frankfurt. “Vesti”, najtiražniji list srpske dijaspore, medijski je pokrovitelj Majskih susreta – kaže Simić.