Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, istakao je da Rodžer Federer nije dobar čovek. 

Prema njegovim rečima, bilo je čak i incidenata pre 15 godina, kada je Novak tek kretao uzlaznom linijom, a koje je pravio Švajcarac.

– Pre jedno 15 godina, on je napao mog sina dok je bio još mlad. Bilo mu je 18 ili 19 godina, a Rodžer je znao da dolazi neko ko će biti bolji od njega. Rekao sam tada da je on veliki šampion, u tome vreme najbolji teniser, ali koliko je veliki šampion, isto toliko nije dobar čovek – rekao je Srđan Đoković tokom gostovanja na TV K1.

Srđan tvrdi i da ga ne zanima to što zapadni mediji i dalje napadaju Novaka i često mu smeštaju afere.

– Očito da nemaju najbolje mišljenje o nama i da im stalno nešto smetamo. Pravo da vam kažem, ne želim ni ja da budem deo tog njihovog sveta. Čini mi se da je on izvitoperen. Pa baš mi je nešto žao što im ne prijaju Novakove izjave. On govori samo istinu. To njima ne prija. Šta da im radim?! Toliko ga blate, pričaju ogavne stvari da je to neverovatno. Ja kada odgovorim oštro, to je 0,01 odsto u odnosu na ono kako se ponašaju prema šampionu koga nikada više neće imati u tom svetu – oštro kaže Đoković.

Kako sam priznaje, za razliku od Novaka, on je mnogo manje smiren.

– Uzeo je ono najbolje od mene i supruge. Ima moju srčanost i hrabrost, a od mame mirnoću u staloženost. Kada naiđe na zid, stane i razmisli. A ja udaram glavom dok ne padnem u nesvest.

Sinovljeve mečeve više ne gleda.

– Sada sam finale Australijan opena gledao možda par minuta. Šta radim dok traje meč? Blejim okolo. Čekam da se završi set, pa da mi javi. A Dijana gleda. Žene su jače od nas – objasnio je Srđan Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here