R. Lukić
SFK HANOVER 96: Kopačke na klinu do septembra

Fudbalsko prvenstvo amaterskih liga u Donjoj Saksoniji oktobra prošle godine bilo je privremeno obustavljeno. Očekivalo se da će pandemija splasnuti i da će prvenstvo, uz određena ograničenja i higijenske mere biti nastavljeno.

Svi su se nadali da će se to dogoditi u martu kada u normalnim uslovima prolećni deo prvenstva i treba da počne. Čekalo se do poslednjeg martovskog radnog dana, a onda je posle pooštravanja državnih mera, održana sednica Predsedništva Fudbalskog saveza Donje Saksonije (NFV), na koju su pozvana i 33 predsednika Okružnih saveza. Kako sportski i dnevni mediji izveštavaju, na 110-minutnoj sednici najodgovorniji ljudi u pokrajinskom amaterskom fudbalu odlučili su da se fudbalsko prvenstvo 2020/ 2021. precrta i poništi kao da nije ni igrano.

Istom odlukom zabranjeno je i treniranje, osim za decu po dvoje u grupama. Polovinom avgusta ponovo će se ispitivati uslovi za početak nove sezone u septembru, a sve će opet zavisiti od situacije u vezi s koronom. Poništavanje celog fudbalskog prvenstva u Donjoj Saksoniji prva je takva odluka u istoriji, a sa žaljenjem je primljena i u srpskom klubu SFK Hanover 96 koji je poništeno prvenstvo završio na trećem mestu. Prema rečima trenera Nedeljka Mičića s ponovnim digitalnim treninzima ili bolje rečeno kondicionim vežbama, koje su u međuvremenu prekinuli, počeće u maju, a posle toga i na terenu ako bude dozvoljeno.

Nedostaje mu fudbal: Trener Nedeljko Mičić

Deca igraju

– Vlasti su deci dozvolile da na fudbalskim terenima mogu da igraju u grupama po dvoje, jer mališani većim delom ne idu u školu, pa im je igra potrebna radi održavanja psihičke ravnoteže. Međutim, ni oni ne mogu između sebe da igraju utakmice. To je samo “loptanje”, a ne fudbal. Mi smo mlada ekipa, pa pošto nemamo decu, nemamo ni dečjeg “loptanja” – kaže trener Mičić.