Pred hapšenje delio “kredite”

0

Policija je pratila Tešića uz pomoć kamera oko njegove vile (Foto: Ilustracija)
 

Ovaj detalj iz istrage saopštava "Kurijer mejl" navodeći da je Vrhovni sud zamrzao pola miliona dolara koje je Tešić "poklonio" prijateljima kroz "povoljne kredite", dan pre nego što je uhapšen na aerodromu u Sidneju. Prema opisu postupka zaplene, policija je u stvari, uz pomoć kamera oko njegove vile na Ajlsu of Kapri, još od jula prošle godine pratila "biznis" koji je uključivao redovan "saobraćaj" droge preko granice NSNj i Kvinslenda.

 

Oduzeta imovina

Vrhovni sud takođe je zamrzao Tešićev apartman u Hiltonu na Surfers Paradajzu u vrednosti od 730.000, kuću u zapadnom Sidneju vrednu 690.000, poslovni račun sa 100.000, harli dejvidson i holden toranu oldtajmer iz 1969.

Ulje metamfetamina prebacivali su kuriri iz Tešićeve druge kuće na zapadu Sidneja, a ulični preprodavci davali su unapred stotine hiljada dolara za "robu", tvrdi policija. Jedan kurir bio je izložen torturi u oktobru "od nepoznatih osoba u NSNj, koje su mu odsekle uši i zapalile ga", navode detektivi sudu.

Tešić je navodno platio 770 dolara da mu se tajni sef instalira u holden i služi za prebacivanje ulja. U transkriptu snimljenog telefonskog razgovora, Tešić upozorava sledećeg vozača:

"Slušaj, kad kružiš tamo dole, ne zvoni c….s, ne nosi ni telefon sa sobom."
Istražitelji Komisije za borbu protiv kriminala navodi da je Tešić "mogao da bude upozoren o zanimanju organa za zaštitu zakona za njegove poslove, uključujući i imanje, a nakon racije na njegovu kuću na Gold Kostu".

 

Tešić ostaje iza rešetaka

Policija tvrdi da je u Tešićevom frižideru, ostavi i kupatilu našla steroide zajedno sa šest flaša od soka sa uljem metamfetamina namenjenog pravljenju ajsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here