Lična arhiva
Uvek tu da pomogne: Mirjana Andrejević Kri

Ko god da je “Vesti” bar nekoliko desetina puta uzeo u ruke, nije mogao, a da sazna nešto više o dr Mirjani Mimici Andrejević Kri iz Bad Zalcuflena, predsednici humanitarne organizacije Prohuman i počasnoj građanki njenog rodnog Kragujevca. Tačnije, da se mnogo puta uveri da dr Andrejević Kri nikad ne sedi skrštenih ruku i da se uvek trudi da učini nešto vredno pomena za svoju otadžbinu. Posebno imajući u vidu da njena dobra dela beležimo skoro pune dve decenije. Izuzetka nema ni ovog puta, jer je neumorna Mimica, po ko zna koji put zajedno sa suprugom Rajnerom – Rakom, KUD-om Izvor iz Reklinghauzena i saradnicima, obezbedila nove krevete (Štajer) za intenzivnu negu, ortopedska pomagala, bolničke krevete, EKG i ultrazvučni aparat. Samim tim i napunila pun šleper od 24 tone i otposlala ovu pomoć za Toplički okrug, a pre svega za prokupački Dom zdravlja, Dom za stare i penzionere Blace, kao i Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju.

– U želji da poboljšamo uslove rada i negu naših sugrađana u otadžbini, pripremili smo i ovu pomoć s ljubavlju i poslali je. Pomoć je nakon višemesečnih peripetija stigla na zadato odredište i verujem da će mnogo značiti kako Domu za zdravlje i stare, tako i pacijentima Opšte bolnice u Prokuplju. Uvek se trudimo da naša pomoć bude usmerena onima kojima je to najpotrebnije i od toga nećemo odustajati. Uprkos koroni i svim preprekama koje je sa sobom donela. Iskoristiću ovu priliku i da se zahvalim svima onima koji nam u ovom poduhvatu pomažu, jer bez njihove podrške sve bi išlo mnogo teže – istakla je dr Mirjana Andrejević Kri.

Zahvalnost čitavog grada

Zahvalnost na pomenutoj donaciji dr Mirjani Andrejević Kri, uputili su Zlatan Miljković, načelnik topličkog upravnog okruga, kao i Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

– Biti human u današnjem vremenu je zaista velika stvar i ja se u lično ime, kao i svih građana Prokuplja zahvaljujem Prohumanu i KUD-u Izvor, kao i svim humanim ljudima na ovoj velikodušnoj donaciji koja nam mnogo znači. Grad Prokuplje je uvek tu da uzvrati na pravi način – poručio je Milan Aranđelović.