J. Gajeskov
Nezaboravno gostovanje: Protojerej Hirs, episkop Siluan i sveštenici

Posle nekoliko uspešnih predavanja po srpskim crkvenim opštinama sidnejske metropole, u ponedeljak 1. aprila u parohijskoj sali Svetog velikomučenika Georgija u sidnejskom kvartu Kabramata, protojerej Peter Hirs iz Amerike održao je interesantno predavanje na temu “The Central Place of the Orthodox Academy in the Church’s Resistance to Secularism”, odnosno o hrišćanstvu, pravoslavnom vaspitanju i školstvu.

Mnogobrojni prisutni vernici koji su predavanje pratili sa velikim interesovanjem, postavljali su razna pitanja na koja je otac Peter opširno davao adekvatne odgovore.

Na kraju se episkop australijsko-novozelandski Siluan zahvalio svima što su prisustvovali večernjem bogosluženju u hramu i predavanju, a u znak zahvalnosti kao nagradu, gosta iz Amerike je darivao velelepnim krstom, kako bi se stalno sećao naših ljudi u Australiji.
Otac Peter Hirs, ganut lepim gestom, najosećajnije se zahvalio episkopu Siluanu i svim prisutnima, uz molbu da ga zadrže u svojim molitvama.

Predavanju je prethodilo večernje bogosluženje u Sabornom hramu kabramatskom, koje je služio prota Nikola Bilić, za pevnicom bili su prote Đuro Đurđević, Miodrag Perić i Rade Radan, kao i nekoliko sveštenika, a pred velikim brojem vernika besedio je episkop Siluan.

Pored srpskih sveštenika sidnejskog namesništva, večernjoj molitvi su prisustvovali i neki grčki i ruski sveštenoslužitelji, kao i gost predavač, prota Peter Hirs iz Amerike.

Posna večera

Između večernjeg bogosluženja i predavanja servirana je bogata posna večera, koju su pripremile vredne članice ovdašnjeg Kola srpskih sestara.

Izvor:
J. Gajeskov

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here