Predmet “vila u Užičkoj” od sudije do sudije

0

Sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu Gordana Vuković kaže da je postupak ove godine dodeljen novom sudiji s obzirom na to da sudija koja je vodila predmet Mirjana Prentović nije reizabrana, bar ne u tom sudu.

Spor pred Prvim osnovnim sudom, zaveden pod brojem 58822, vodi sudija Milanka Možek, a državu zastupa Milan Marković, republički javni pravobranilac.

Marija, ćerka Slobodana Miloševića podnela je sudu kontratužbu, a u njoj se navodi da sporna zgrada zbog koje je pokrenut postupak protiv Miloševićevih naslednika nije kuća, odnosno vila, već pomoćna zgrada kineske rezidencije.

Ovaj parnični postupak je 17. decembra pretprošle godine krenuo ispočetka jer je pravosnažnu presudu, kojom je poništen ugovor o prodaji državne zgrade Miloševiću, u postupku revizije ukinuo Vrhovni sud Srbije.

 

Naime, decembra 2004. godine Vrhovni sud je ukinuo odluku prvostepenog suda o oduzimanju ove vile Miloševiću. Milošević je vilu u Užičkoj 34 kupio samo dva dana pre bombardovanja,u susedstvu vile koju već poseduje u Tolstojevoj 33.

 

Tadašnja komisija republičkog Ministarstva finansija, čiji je predsednik bio Milovan Bojić, a članovi Vojislav Šešelj i Dragan Tomić, potpisali su rešenje kojim je Miloševiću omogućen otkup vile.

 

Republici Srbiji koja je bila nosilac prava raspolaganja nad ovom kućom Milošević je uplatio 84.212 dinara ili 99,49 maraka po kvadratu. Uz kuću je dobio i plac površine 79,40 ara. Zvanično je utvrđeno da je Milošević uknjižio kuću na svoje ime.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here