Foto: MN Press
Predrag Mijatović

Predrag Mijatović, legendarni reprezentativac i proslavljeni fudbaler Real Madrida i Partizana, govorio je u jednoj emisiji za “Arena Sport” o svojoj karijeri i dolasku u Partizan, što je ocenio kao najbolju odluku u životu.

Mijatovića je među crno-bele doveo Žarko Zečević 1989. godine, a i popularni Zeka za taj transfer smatra da mu je najbolji posao u karijeri. Podgorički napadač je u svojoj crno-beloj epizodi odigrao 104 utakmice i postigao 45 golova.

– Zeka je moj veliki prijatelj i jako je sposoban i pametan sportski radnik. U to doba, a i kasnije je napravio velike rezultate u Partizanu sa Nenadom Bjekovićem. Nije bilo lako raditi u tim vremenima. Ja sam jednom nogom bio u Hajduku iz Splita, dobili smo neke informacije, da je neka tendencija u zemlji i da će sve ići u nekom drugom pravcu i onda je došao na red Zeka sa njegovom pričom i filozofijom. Ima jako dobru priču, ima moć da “natera” nekog da razmišlja kao on i to je stvarno fenomenalno. Razgovarao je sa mojim ocem, koji je inače bio Partizanovac, a ja sam kao klinac, tada normalno poslušao mog oca i mislim mi je to bila najbolja odluka u životu.

Ipak, Mijatović nije bio navijač Partizana kada je stigao u Beograd. Kako sam priznaje, navijao je za splitski Hajduk, ali ga je put odveo u crno-beli dres i nije se pokajao.

– Navijao sam za Hajduk, ja sam bio baš dobar Hajdukovac… Puno ljudi iz Crne Gore je u to vreme navijalo za taj klub i bio sam praktično jednom nogom u Hajduku, ali eto desilo se što se desilo, došao sam u Partizan i mogu da ponovim da mi je to bila najbolja odluka u životu. Od samog starta sam naišao na jednu fenomenalnu atmosferu i mnogo njih, među kojima je i Zeković, mi je pomoglo kada sam imao neke fudbalske krize.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here