EPA/Daniel Novotny
Predsednik Austrije Aleksander Van der Belen

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen kritikovao je danas odluku svog ruskog kolege Vladimira Putina o upućivanju trupa u Donjeck i Lugansk, ukazujući da je to kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Van der Belen je kazao da je Putin prešao “crvenu liniju time što je osporio samostalnost Ukrajine i čini se da svoj narod priprema za rat”.

Putin, kaže Van der Belen, rizikuje da uništi sve diplomatske napore i dijalog.

“Suverenitet i pravo na samoopredeljenje je neprikosnoveno pravo svake zemlje”, naglasio je on u saopštenju.

To, kaže, važi ne samo za evropskog suseda Ukrajinu, već i sve druge države. Van der Belen je istakao da ludska patnja u istočnoj Ukrajini mora biti sprečena i apelovao je na Putina da povuče svoju odluku i vrati se na put dijaloga.

4 COMMENTS

  1. Gospodine Belen,da li je bilo crvenih linija kad su siledzije kojima pripada i tvoja drzava bommbama i krsenjem medjunarodnog prava otimali deo nase drzave?Sta se sada pravis lud?

  2. A sta je sa vasom crvenom linijom , dokle da lazete svet nemojte svojim lazima ubijati narod po svetu. Vasim neodgovornim ponasanjem pobiste svet , a trazite krivca u ruskom i srbskom narodu , stoko zapadna . Nego vi treba da platite duplo za dva svetska rata koja ste izazvali .

  3. Austrija je prema Srbiji kroz istoriju cesto prelazila crvenu liniju. Pa je ova izjava bas cinicna

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here