EPA/ETIENNE LAURENT
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je episkopu istočnoameričkom Irineju praznik Svetog Save.

Predsednik Bajden je u pismu, koje je objavljeno na sajtu Eparhije istočnoameričke SPC, uputio čestitke u svoje i ime supruge Džil.

“Dragi episkope Irinej, u trenutku dok se srpski pravoslavni hrišćani SAD pridružuju svojoj braći i sestrama u Srbiji i širom sveta kako bi proslavili dan Svetog Save, Džil i ja upućujemo Vama i vašim vernicima najtoplije pozdrave i želje da vam ovaj praznični dan bude ispunjem mirom, radošću i nadom”, naveo je Bajden.

“Osam vekova život i delo Svetog Save inspirišu srpski narod da očuva najplemenitije elemente nacionalnog identiteta, dok istovremeno gradi mir i razumevanje između različitih kultura i naroda”, istakao je američki predsednik.

“Primite naše najtoplije želje i molitve za mir i jedinstvo na Dan Svetog Save”, navodi se u pismu predsednika Bajdena, koje je objavljeno na sajtu istočnoameričke eparhije SPC na kome je priložen i faksimil pisma.

2 COMMENTS

  1. Ништа друго него врхунац цинизма и ироније! Бајден, највећи србомрзац којо се као конгресмен залагао за окупацију Србије и још жешће бомбардовање сада честита Св. Саву највећем издајнику који је икада понео мантију у СПЦ – Иринеју Добријевићу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here