EPA-EFE/Andreu Dalmau

Predsednik Barselone Đoan Laporta održao je konferenciju za medije, na kojoj je objasnio zašto je Mesi otišao iz Barselone.

Mesi je posle skoro 20 godina otišao iz Barselone i još nije poznato gde će nastaviti karijeru.

Najbolji igrač u istoriji kluba je otišao, pa je predsednik morao da objasni zašto se to desilo.

Iako su igrač i klub postigli dogovor i imali želju da ga potpišu, nisu mogli da ga realizuju zbog ekonomskih i strukturnih prepreka, saopštila je Barselona.

– Dobro jutro svima, ovde sam da objasnim šta se desilo sa Lionelom Mesijem i zašto je otišao – započeo je Laporta i nastavio:

– Finansijski gubici su teži nego što smo očekivali. Prevelike su plate igračima. Finansijski fer-plej nas takođe blokira. Ne mogu da donesem odluku koja će nas uništiti. Barselona kao klub je najvažnija. Brojevi koje smo napravili nakon prvih prognoza revizije mnogo su gori od onoga što nam je rečeno i što smo očekivali. To je dovelo do mnogo većih gubitaka i duga. Nećemo da založimo klub. Nisam voljan da založim prava kluba da bi se finansijski izvukli, pa makar i zbog njega, makar i zbog najboljeg igrača sveta. Mi smo institucija. Leu smo zahvalni na svemu – kaže predsednik Barselone.

Da li može nešto da se promeni?

– Šanse da Mesi opet potpiše za Barselonu? Neću da vam dajem lažnu nadu. Imali smo rok do kada može da potpiše i nismo ga ispunili. Sada on razmatra druge opcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here