pixabay.com

Predsednik Bugarske Rumen Radev požalio se da Sofija skoro duplo više plaća za ruski gas u odnosu na druge države.

– Od osam zemalja, koje su deo gasnog sporazuma između Gasproma i Evropske komisije, samo Bugarska nije postigla sniženje cene gasa. Mi plaćamo skoro duplo više za ruski gas i to je nedopustivo. To je bila tema mog telefonskog razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom. Nadam se da ćemo uskoro postići željenu cenu – rekao je šef Bugarske.

Radev je poručio ministarki energetike Bugarske Temenuški Petkovoj da bi trebalo da se zamisli da li dobro obavljaju svoj posao i zašto Bugarska zaostaje u toj sferi. Petkova je posle toga izjavila da su pregovori o gasu prerogativ vlade.

Predsednici Rusije i Bugarske Vladimir Putin i Rumen Radev prošle nedelje su razgovarali telefonom. Radev je potvrdio svoje učešće na paradi Pobede u Moskvi 9. maja. Pored toga, tema razgovora bila je i isporuka gasa u Bugarsku, prenosi Sputnjik.

2 COMMENTS

  1. Zato sto ste usli u pogresna udruzenja i nasli prijatelje koji Slovenima nikad nisu bili iskreni prijatelji. Zato sto niste znali da cenite prirodne susede i hteli da im naskodite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here