Predsednik Dume: Hvala Srbiji

0

Sergej Nariškin zahvalan Srbiji zbog stava o Ukrajini 

 

– U Kijevu su radikali organizovali puč i sada prete narodu na jugoistoku zemlje samo zato što zna svoju istoriju i želi da govori svojim jezikom – rekao je Nariškin na otvaranju okruglog stola "Istorija i pouke svetskih ratova" u Beogradu.

 

Nariškin je takođe izrazio zahvalnost predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i poslanicima sa kojima je pre podne imao "iskren razgovor" o različitim pitanjima, posebno o uzrocima sukoba i trenutnom stanju u Ukrajini.

 

Predsednik ruske Dume je istakao da je saradnja Srbije i Rusije važan deo istorije te dve države, i da njegova zemlja 1914. godine nije mogla da postupi drugačije nego da stane na stranu Srbije u Prvom svetskom ratu.

 

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije u Miloševićevoj vladi Živadin Jovanović ocenio je da je u toku revizija istorije Prvog i Drugog svetskog rata, koju ne treba dozvoliti jer ona ima opasne posledice.

 

On je predložio da Zajednica ruskih istoričara, na čijem se čelu nalazi Nariškin, osnuje u Beogradu svoje predstavništvo čiji bi zadatak bio da proširuje saradnju istoričara Srbije i Rusije, što je Nariškin podržao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here