Predsednik Dume: Hvala Srbiji

0

Beta/AP/K.S.
Sergej Nariškin: Odnosi sa Srbijom na strateškom nivou
 

Maja Gojković je rekla da Srbija teži članstvu u Evropsku uniju i da je zahvalna Rusiji za podršku na tom putu. Ona je navela je da će zahvaljujući članstvu Srbije u EU, Rusija dobiti iskrenog druga i sigurnog partnera u toj organizaciji.

– Naša strateška odluka neće biti prepreka za dalji razvoj odnosa s Rusijom – rekla je Gojkovićeva, dodajući da Srbija "nikada neće uvesti sankcije Rusiji, jer one nikada nisu donele ništa dobro i ne doprinose rešavanju problema".

Ona je takođe rekla da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet svake države članice UN i da od tog principa neće odustati.

Šef poslaničke grupe vladajuće Jedinstvene Rusije Vladimir Vasiljev rekao je da je u toku "veoma složen, veoma odgovoran i nebezbedan istorijski period", i da je bilo veoma važno čuti da "Srbija neće promeniti principe odnosa sa Rusijom".

Sergej Nariškin je u odvojenom susretu s Majom Gojkovoć rekao je da su odnosi Srbije i Rusije "dostigli strateški nivo".

– Mi visoko ocenjujemo nivo saradnje Srbije i Rusije – rekao je predsednik donjeg doma ruskog parlamenta i istakao da je u uslovima očigledne krize poverenja u Evropi to "veoma važno". Prema njegovim rečima, Rusija i Srbija su uvek štitile i dalje će štititi međunarodno pravo.

Maja Gojković će se sutra sresti i s predsednicom gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta federacije, Valentinom Matvijenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here