Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik hrvatski je partner u Bosni i Hercegovini, a problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može se rešiti bez bosanskohercegovačkih Srba, izjavio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

– Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razume, ili ne razume ili je pokvaren – odgovorio je Milanović na pitanje novinara o učešću Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog veća, na proslavi Dana Republike Srpske.

– To je nebitno jer Pupovac ne predstavlja nikoga osim šačice svojih pajtaša, iako je deo vlasti u Hrvatskoj – rekao je Milanović na Pantovčaku, gde je odlikovao sarajevskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića, za izuzetan doprinos očuvanju hrvatskog identiteta.

Dodik, “koji nije okrvavio ruke u ratu”, s druge strane je “legitiman predstavnik srpskog naroda i RS u državi Bosni i Hercegovini koju poštujemo i koju ćemo poštovati”, rekao je Milanović.

– Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u BiH mi ovaj problem nećemo rešiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije (stalo) dovoljno – istakao je Milanović osvrćući se na zahtev predstavnika Hrvata u BiH i Zagreba za izmenom Izbornog zakona BiH kako bi se onemogućilo bošnjačko preglasavanje Hrvata na izborima za hrvatskog člana Predsedništva i članove Doma naroda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here