EPA/Antonio Bat
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Zoran Milanović osvrnuo se danas na izjavu srpske premijerke Ane Brnabić u Mostaru, da ona nije premijerka hercegovačkih Srba, rekavši da ne sluša njene izjave ni, kako je naveo, “njene ni ikoga od junaka doba zlog”.

– Mi smo EU, oni nisu. Ako ovako nastave, pitanje je kada će – rekao je Milanović upitan da komentariše izjavu srpske premijerke u Mostaru.

Brnabić je juče u Mostaru upitana da li je ona premijerka Srba koji žive u Hercegovini, kao što je Milanović rekao da je premijer Hrvata u BiH, odbacila to poređenje i dodala.

– Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH – rekla je Brnabić.

Milanović je potom rekao da je Subotica možda bila nekada grad u kojem je živelo najviše Hrvata, Bunjevaca. Sada, kazao je, više to nije.

– Možda će neko reći da su Bunjevci Jermenci, ali u principu su Hrvati – rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji.

– Subotica je Srbija, u Srbiji je, etnički sastav je drugačiji. Mi smo korektni, ali nismo budale. Dakle, srpska nacionalna manjina dobija i mojom borbom i postupcima, mojim odlaskom na godišnicu u Srb, ja sam to radio jer sam mislio da ima smisao, a u Hrvatskoj sam dobijao batine – rekao je hrvatski predsednik.

12 COMMENTS

  1. NIšta se vas dvoje ne razlikujete… Pčeli je dosadilo da objašnjava muvi kako je med lepši od izmeta na koji muva ide… Tako i ja neću vama svima objašnjavati da ste vi u izmetu, a mi kao narod u medu, bez obzira što su nam političari stoka kao i kod vas… Dakle, vi i ne znate da ste u izmetu, a ovi naši političari teže isto tome, dok ih narod ne spusti na zemlju….

  2. “…pitanje je” да ли је Србија заинтересована за чланство у организацијама, где им се пружа прилика да стану раме уз раме са Усташама који су протерали Србе из “њихове лијепе”.

    • Odgovor je jednostavan.Narod iz Srbije odlazi u EU,a narod iz EU ne idu u Srbiju.Nama dolaze Arapi,ali ni oni ne zele da ostanu u Srbiji. Zalosno je sto zaista ne vidimo realnost.

      • Ali ne ide u hrvatsku, ako nisi znao, rumuni i bugari su u eu, ali dolaze u srbiju da rade, toliko o eu, koliko hrvata je otislo u eu, ali ne u hrvatski eu, 30-40%, ostali samo jos pored mora

  3. Odkako je ndh u majčici EU,pola hrvatske je odselilo za Minhen.
    U Minhenu je hrvatski drugi sluzbeni jezik.
    Pogledajte dolazeci popis stanovnistva u hr pa ce biti jasnije koliko su kroasani jedva docekali ulazak u EU . :-()

  4. Ne vidim nikakav razlog za clanstvo u EU. Srbija je ekonomski sve jaca i jaca. Infrastruktura je mnogo bolja nego sto je bila a bice jos bolja a Srpska politika se ne uklapa sa zemljama zapadne evrope.
    Takodje treba racunati da ce u Srbiji sve biti mnogo skuplje cim se produzio uniji.

  5. Nije ni Švajcarska u E U pa je ima najviši standard,momak bitno je tko vodi državu,pametan i sposoban ili neki drugi stručnjaci !

  6. Super sto vi jeste a Srbija nije EU.
    Srbi ne moraju nikoga u Briselu da pitaju dali će flaša vode biti od litru ili litru i po ili od pola litre dok u HR ne mogu i ne smiju da saviju metalnu šipku a da je ne pregleda neki ćato iz Brisela ili Berlina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here