Predsednik je Dragiša Vasiljević

0

Dobio najviše glasova: Dragiša Vasiljević

 

 

Zahvaljujući na izboru, Vasiljević je istakao svoju rešenost da sve učini na afirmaciji Saveza Srba.

Predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Borislav Kapetanović dobio je manji broj glasova i izabran je za potpredsednika Saveza, a za sekretara je izabran je Vukan Joldžić, predsednik Zajednice Donje Austrije.

 

Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Isidor Jablanov, a za članove Predrag Pitulić i Slobodanka Erceg.

Nenad Šulejić, predsednik Kulturno-sportske zajednice Salcburga, ponovo je izabran za referenta za kulturu, dok će sportske aktivnosti koordinirati Dejan Ilić.

 

 

Na izbornoj skupštini je izabrano kompletno rukovodstvo

 

Pre glasanja Vasiljević i Kapetanović su izložili svoje viđenje rada ove krovne organizacije u narednom periodu. I jedan i drugi su istakli potrebu za rekonstrukciju organa Saveza kako bi mladi ljudi mogli da preuzmu značajne funkcije i uključe se u rad.

 

Oni su tražili i veću saradnju sa uglednim Srbima koji bi svojim angažovanjem mogli doprineti podizanju ugleda ove organizacije.

 

Izbor poslanika

 

Kada je reč o izboru poslanika za Skupštinu dijaspore, koja je nedavno ustanovljena usvajanjem prvog Zakona o dijaspori u Srbiji, dogovoreno je da se za naredni sastanak, koji će biti održan u drugoj polovini februara pripreme definitivni predlozi i izaberu poslanici.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here