I pored toga što je košarkaška sezona prekinuta u Partizanu je, i te kako, burno jer nije poznato hoće li Andrea Trinkijeri i sledeće sezone voditi tim, a igrači poput Voldena, koji je prešao u Zvezdu, napuštaju tim. 

Tako se oglasio predsednik kluba, Ostoja Mijailović, koji je u razgovoru za Mocart sport istakao da je treneru crno-belih ponuđen novi ugovor:

– Klub je izašao sa uslovima za sledeću sezonu ka našem treneru. Jasno smo odredili strategiju i budžet za igrače. I dalje činimo velike napore da zadržimo Trinkijerija na poziciji glavnog trenera. Nažalost, Partizan nije toliko finansijiski izdašan u odnosu na druge klubove sa neograničenim budžetom, pa čak i u vreme svetske pandemije i ekonomske krize, imaju sredstava za plaćanje obeštećenja prilikom dovođenja igrača. Moramo ubrzo da radimo i na dovođenju pojačanja, a preduslov za to je da prvo rešimo pitanje saradnje sa prvim trenerom. Dali smo jaku ponudu, u datim uslovima tržišta mogu da kažem odličnu ponudu i sada je na treneru da se izjasni, rekao je Mijailović za Mozzart sport.

Mijailović je potvrdio da je Kori Volden napustio Partizan. Nije želeo da otkrije novi klub plejmejkera iz SAD, naglasivši da je dobio duplo bolje uslove u tom klubu (pominje se Crvena zvezda).

– Odlazak Voldena je bio očekivan, klub je izašao sa ponudom koja se nije poklopila s njegovim očekivanjima, drugi klub je, uz plaćeno obeštećenje i novi ugovor dao skoro duplo više novca i igrač je otišao. Svaki igrač koji želi da ode, ukoliko ima otkupnu klauzulu u ugovoru može da ode i klub niti može da ga zadrži, niti ima svrhe pokušavati da ga zadrži ukoliko on u karijeri želi nešto drugo. Mi imamo sistem koji funkcioniše i ako jedan igrač na ovaj način ode, drugi će doći i verujem da kada se crta podvuče, nećemo tu biti ni na kakvom gubitku, kazao je prvi čovek Partizana i dodao da će budžet za narednu sezonu biti teško obezbediti, – Velika je enigma šta će biti sa prodajom sezonskih karata, to je tabu tema u ovom trenutku. Privatni sponzori će sigurno manje ulagati u marketing. Što se tiče pomoći države, imamo jako dobru saradnju i verujem da će država podjednako podržati klubove od nacionalnog značaja. Dakle, biće znatno teže obezbediti budžet za narenu sezonu, ali je jako važno da više ne prenosimo obaveze iz prethodnih, tako je već tri godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime