Dolaskom Aleksandra Đorđevića na klupu, te srpskih asova Miloša Teodosića i Stefana Markovića, italijanski Virtus je ispunio prvi preduslov povratka na stare staze slave.

Ipak, stvari se, bar za sada, nisu završile po planu. Sezona u Evroligi i Evrokupu, u kom je tim iz Bolonje igrao, poništene su, pa Virtus nije uspeo da se na terenu izbori za nastup u najelitnijem takmičenju. Ostaje nada da će to učiniti za zelenim stolom, što je na neki način najavio i prvi čovek ovog takmičenja, Đordi Bartomeu. Prvi uslov je da neko od aktuelnih evroligaša istupi iz takmičenja, a tako nešto je najavio Panatinaikos.

Da su Srbi ostavili odličan utisak na terenu, bilo je jasno i ranije, a od prvog čoveka Virtusa, Luke Baraldija, stigla je pohvala na adresu Miloša Teodosića o ponašanju tokom pandemije.

– Znali smo da je Miloš Teodosić veliki igrač, a sada je još jednom potvrdio da je i veliki čovek. Kada je klubu bila potrebna pomoć, prvi se javio i pomogao. Njegov primer sledili su i ostali igrači. To je pravi duh ovog tima – rekao je Baraldi.

Predsednik Virtusa smatra da nije u sportu sve samo u novcu. Da na terenu ne pobeđuje uvek onaj najbogatiji, a kao primer naveo je fudbalere Intera.

– Da su najvažnije pare, milanski Inter bi uvek bio šampion u fudbalu, a slično važi i za košarku. Verujem da dolaze bolji dani za naš sport, posebno u Italiji, ostao je dvosmislen prvi čovek bolonjskog Virtusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here