Tanjug
Šapić i Vučić

Predsedništvo Srpske napredne stranke većinom glasova usvojilo je predlog Gradskog odbora SNS u Beogradu da Aleksandar Šapić bude kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda, saopštila je Ana Brnabić obraćajući se novinarima posle sednice Predsedništva stranke. Za zamenicu gradonačelnika, kako je najavila, biće predložena Vesna Vidović iz SNS.

Brnabić je rekla da je Šapić bio jedini predloženi kandidat, i da će taj predlog biti upućen Skupštini grada i naći se na dnevnom redu sednice koja će biti održana u ponedeljak.

Najavila je da će biti promena i u Gradskom veću i određenim sekretarijatima, ali da će to “nešto kasnije” doći na dnevni red.

– Očekujemo da imamo dodatnu novu energiju u Beogradu, da završimo započete i započnemo nove projekte u skladu sa onim što su građani na izborima rekli, i da ispunimo poverenje koje su nam dali – poručila je Brnabić.

Kao najvažnije projekte istakla je beogradski metro, ali i Linijski park na Dorćolu, pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, dalji razvoj železničke infrastrukture, proširenje Naučno-tehnološkog parka i izgradnju kreativnog centra “Ložionica” u neposrednoj blizini mosta “Gazela”.

Koalicija sa SPS – može biti, ali ne mora biti

Brnabić je objasnila i da saradnja sa SPS znači nastavak saradnje u gradu, ali se ne vezuje za koalicije na republičkom nivou koje “mogu biti, ali ne moraju biti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here