Vestionline

U sali Srpske narodne odbrane u naselju Kenli Vejl, prošle subote je po peti put u Sidneju odigrana pozorišna predstava “Zadnja stanica”, srpsko-australijskog pozorišta “Pilipenda”.

Oko 50 gledalaca je sa oduševljenjem ispratilo predstavu i glumce Sergeja Kožula i Borisa Mitrovića, kao i sjajnu harmonikašicu Teodoru Đukić.

Dogodovštine i skečevi dvojice doseljenika, Moma i Save, terali su publiku na smeh do suza, pa su ovacije koje su glumci dobili na kraju predstave bile potpuno zaslužene.

Posle predstave glumci i dobar deo publike su se zadržali u restoranu SNO, gde su uz svirku Teodore Đukić i pesmu Borisa Mitrovića nastavili druženje. Ređali su se hitovi narodne i zabavne muzike na oduševljenje svih prisutnih koji su se našli u restoranu. Spontano druženje glumaca i gostiju je uz dobro raspoloženje i pesmu potrajalo do pola noći.

Lepom večeri i zanimljivim programom bio je zadovoljan i predsednik SNO Đorđe Grubišić koji je ponovio poziv pozorištu “Pilipenda” da i ubuduće predstave može da održava u ovoj srpskoj kući na zapadu Sidneja. Međutim, prethodno će glumački tandem Kožul-Mitrović uzeti zasluženi godišnji odmor i uputiti se put Srbije.

Prvi čovek SNO Đorđe Grubišić takođe je podsetio da će se već u nedelju u ovom klubu održati piknik u organizaciji Akademije folklora Krug.