pixabay.com

U prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, 4. septembra u 11 časova biće predstavljen nacrt Strategije upravljanja plastikom u Republici Srbiji do 2030. godine u paketu cirkularne ekonomije, uz mogućnost diskusije i davanja predloga i sugestija.

Skup je otvorenog tipa i u radu će učestvovati svi relevantni faktori za ovu oblast: predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i Agencije za zaštitu životne sredine, privrednici, proizvođači i prerađivači plastike, reciklažna industrija, veliki trgovinski lanci, proizvođači hrane i pića koji koriste ambalažu od plastike, međunarodne organizacije, nevladin sektor i druga udruženja.

Na inicijativu Grupacije proizvođača plastičnih proizvoda, Privredna komora Srbije je prethodno formirala radnu grupu za izradu nacrta strategije koja je izvršila analizu stanja kod upravljanja plastikom u Republici Srbiji sa aspekta ključnih izazova, identifikovanja problema, uzroka i posledica, i određivanja vizije.

Definisani su strateški ciljevi u skladu sa identifikovanim potrebama, a za svaki specifični cilj određene su mere i rokovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here