twitter.com/

FIBA i kompanija Molten su ekskluzivno najavile i promovisale loptu “Molten BG5000”, koja predstavlja novu generaciju košarkaške lopte koja će debi imati na najvećoj košarkaškoj smotri – FIBA Svetskom prvenstvu 2019. u Кini.

Nova lopta otvara novu košarkašku eru, a japanski proizvođač i vodeće košarkaške institucije sarađivali su tokom proteklih godina u njenom kreiranju. Informacije koje su dobijane od samih igrača bile su krucijalne u kreiranju nove lopte. Posle veoma dugog perioda testiranja, lopta je dobila pozitivnu reakciju košarkaške javnosti, što je i utrlo put za samu proizvodnju.

Кonačan rezultat je lopta koja ima poboljšane performanse za kontrolu i samo hvatanje, kao i potpuno autentičnu teksturu. Nova tekstura pomaže idealnom hvatanju lopte, čak i u kontaktu sa znojem i vodom. Lopta je mekša u odnos na prethodnu i samim tim lakša za kontrolu u bilo kom trenutku igre. Najbolji igrači iz 32 zemlje će na SP u Кini loptu staviti na najveće iskušenje u borbi za titulu najbolje reprezentacije na planeti.

Podsećamo da se FIBA takmičenja igraju Molten loptama još od 1982.godine, a da je od 1984.godine ovaj japanski brend za proizvodnju lopti postao zvanični partner FIBA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here