Pošta Srbije / Igor Đukanović
Uspešna poslovna godina

Na današnjem proširenom kolegijumu Preduzeća, na kome su prisustvovali izvršni direktori i direktori funkcija, direktori svih organizacionih celina Preduzeća iz cele Srbije i upravnici pošta prvog reda, Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, predstavio je preliminarne poslovne rezultate za 2022. godinu, posebno izdvojio najuspešnije projekte i najavio najvažnije planove za narednu godinu.

Đorđević je istakao da je Pošta Srbije u tekućoj poslovnoj godini ostvarila dobre rezultate.

– Sistem je likvidan, dugovanja nemamo, a poslovanje je stabilno. Postoji prostor da u narednoj godini postignemo još više, dobrim i odgovornim planiranjem koje preduzimamo, nastavkom ulaganja u automatizaciju, digitalizaciju i integraciju, s jedne, a sa druge strane, otpočinjanjem reorganizacije Preduzeća i postepenom transformacijom u akcionarsko društvo, kako bi se omogućila potpuna korporativizacija i funkcionalnost sistema – rekao je direktor Đorđević. On je isključio mogućnost prodaje i privatizacije Preduzeća.

Zoran Đorđević sa saradnicima

– Pokrenuli smo niz novih projekata dok ubrzano radimo na razvoju usluga koje odgovaraju na rast digitalnog tržišta i e-komerca, omogućavaju poštansko-finansijske usluge iz domova korisnika, smart sistem za pošiljke, e-Arhiviranje za privredu, projekte e-Notar i e-Telegrami, uz obezbeđivanje standarda kvaliteta pruženih usluga. U cilju automatizacije isporuke pošiljaka, uveli smo paketomate i započeli sveobuhvatnu obnovu poštansko-logističkih centara, poslovnica, opreme i sredstava za rad, obezbedili nove uniforme za sve zaposlene u tehnologiji. Najnovija je isporuka 210 novih dostavnih i pet kombinovanih putničkih vozila, pored ranije isporučenih 810 bicikala, 1.024 mopeda i 14 elektromopeda, 100 dostavnih vozila, 72 kombi vozila, 33 dostavna vozila za brdsko-planinski teren, kao i četiri kamiona u ovoj godini – nastavio je Đorđević.

– Vodili smo stalni socijalni dijalog, povećali zarade početkom godine, isplatili 13-tu platu, omogućili 24-časovno osiguranje zaposlenih, kao i sistematske preglede za gotovo 15.000 radnika. Dodatak na platu zaposlenima je isplaćen krajem novembra, još jednu isplatu dodatka predvideli smo krajem meseca, kao i isplatu novogodišnjih paketića. Pored već najavljenog trajnog povećanja plata počev od januarske zarade, isplatićemo božićni dodatak na platu i pozajmicu u januaru. Osnivanjem zavisnog preduzeća Post Pro u aprilu, ostvarujemo poslovnu saradnju sa velikim poslovnim sistemima kojima stavljamo na raspolaganje našu razvijenu mrežu, dok je za zaposlene to prilika da posredovanjem u prodaji usluga Telekoma Srbija, Auto-moto saveza Srbije, Banke Poštanska štedionica i drugih kompanija, ostvare dodatnu zaradu i nagrade partnerskih kompanija za ostvarene rezultate – rekao je u nastavku direktor Đorđević.

Prošireni kolegijum Pošte Srbije

– Dalji razvoj, napredovanje i širenje poslovanja, nastavićemo da zasnivamo na modernizaciji, inovacijama, ekspanziji digitalnih usluga, između ostalog unapređenju procesa prijema međunarodnih pošiljki i ubrzanje procesa njihovog carinjenja, digitalizaciju procesa prijema i uručenja post-ekspres pošiljaka i paketa na adresi korisnika, kao i omogućavanje kartičnog plaćanja na adresi korisnika. Sve to omogućiće zdravu osnovu za novi rast i nove poslovne uspehe, dalje poboljšanje uslova rada, novo povećanje zarada i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih – zaključio je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here