Sportski direktor Vladimir Matijašević i selektor Ljubiša Tumbaković, posetili su naše internacionalce u Engleskoj, Nemanju Matića, Luku Milivojevića i Aleksandra Mitrovića.

“Vesti” su pisale o putu Tumbakovića na Ostrvo, a prema nanovijim informacijama koje je Matijašević izneo, Luka Milivojević želi da ponovo obuče nacionalni dres:

– Pričali smo naravno sa Lukom Milivojevićem, on je raspoložen, nismo se vraćali na neke teme, selektor Ljubiša Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost, da napravimo zajedno dobru atmosferu.

Navodi se da bi već 7. septembra u Beogradu mogao da debituje protiv Portugala.

– Optimisti smo pred meč sa Portugalom, naši reprezentativci nastupaju u jakim ligama, dobri su igrači, mi treba da napravimo dobru grupu, selektor i svi mi oko njega, dobru atmosferu.

Milivojević, Mitrović, Tumbaković i Matijašević

Selektor Ljubiša Tumbaković o utiscima iz Engleske:

– Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo ni obećavali ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I dobro je bilo. Pogledali smo najpre utakmicu Kristal Palas – Everton. Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, “gazda” u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja.Bio je vrlo ubedljiv, vidi se da je to tek prva takmičarska utakmica i postojala je bojazan kod obe ekipe da se ne izgubi. Everton je ovog leta za jedno pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal Palas sebi ne može da priušti. Ali generalno utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi. Razgovarali smo posle sa Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem, a onda smo sutradan gledali duel Mančester Junjated – Čelsi i imali jedan veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem. Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviranja u Engleskoj, a već ove nedelje planiramo da posetimo grupu igrača, koji igraju u Nemačkoj, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić. I nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju. Do sada smo obavili razgovore sa preko 30 igrača, sa nekima smo se videli u Beogradu, i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih deset dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vreme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lepo prihvataju – zadovoljan je selektor Ljubiša Tumbaković.

Izvor:
Vestionline, FSS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here