EPA-EFE/TOMS KALNINS

Klubovi sa višegodišnjom Evroligaškom licencom, ukupno njih 13, u ponedeljak će održati sastanak kako bi se razgovaralo o sledećim koracima nakon još jedne epidemije koronavirusa, prenosi Basket News.

Nekoliko utakmica elitnog klupskog takmičenja je već odloženo, a novi pozitivni slučajevi unutar timova pojavljuju se gotovo svakodnevno. Najsvežiji je slučaj zaraze u Zvezdi gde je pozitivan na koronavirus Nikola Kalinić. Deoničari ECA u ponedeljak će putem video veze raspravljati šta je najbolje učiniti i o mogućnosti izmene pravila vezanih za ograničenja zbog Kovid-19.

Jedna od najvažnijih tačaka će biti smanjenje perioda izolacije koji je do sada bio 14 dana. Takav korak je već napravljen u NBA ligi, ali u Evropi zahteva mnogo detaljniju analizu zbog različitih pravila u borbi protiv virusa u svakoj zemlji.

Druga mogućnost o kojoj će se raspravljati na sastanku je potencijalna obustava sezone na nekoliko nedelja, navode izraelski mediji.

Takođe će se razgovarati o drugim mogućim merama za rešavanje trenutne situacije.

Takmičenje u Evroligi bi trebalo da se nastavi 6. januara, a u prethodnom kolu odložena su četiri meča.

Barselona je lider sa učinkom 15-3, Real Madrid ima 14-3, Olimpijakos 12-5, Zenit 12-6, Uniks 11-7, Olimpija Milano 10-6, CSKA 10-7, Anadolu Efes 9-9, Asvel 8-9…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here