Prekinut štrajk u TENT-u

0

Ponovo radi bioskop… pardon, TENT
 

Despotović je istakao da su štrajkačke aktivnosti obustavljene i da je dogovoreno povećanje plata zaposlenima u TENT-u za oko 8,5 odsto, po osnovu uvećanja zarada na osnovu smenskog rada i usklađivanja plata sa inflacijom.

 

On je rekao da će povećanje zarada biti isplaćivano sa januarskom platom i biće isplaćivano iz dobiti preduzeća. Štrajk upozorenja u TENT-u počeo je u ponedeljak, 11. januara, tako što je u termoelektrani koja proizvodi polovinu električne energije u Srbiji bila zaustavljena isporuka uglja u trajanju od dva i po sata.

 

Zaposleni u TENT-u stupili su u štrajk nezadovoljni dogovorom sindikata Elekroprivrede Srbije i Vlade, a njihovi zahtevi su uvećanje zarada u skladu sa rastom troškova života, isplata toplih obroka i regresa i primena svih odredbi Zakona o radu.

 

I TENT je potrvrdio ovu vest saopštenjem u kojem je navedeno da su predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Elektroprivrede Srbije, poslovodstva TENT-a u pregovorima sa Sindikatom TENT "pronašli obostrano prihvatljivo rešenje čime su stvoreni uslovi za okončanje štrajkačkih aktivnosti".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here