Pixabay
Ilustracija

Čak 137 dece i troje nastavnika OŠ „Jovan Miodragović“ iz Beograda dobilo je stomačni virus tokom rekreativne nastave u Sokobanji.

Nekoliko učenika imalo je i temperaturu, a agencija i škola u kontaktu su sa nadležnim zavodima za javno zdravlje u Zaječaru i Beogradu.

Učenici 3. i 4. razreda boravili su u Sokobanji do 15. maja, kada su se zbog tegoba vratili kući.
Kako su kazali roditelji, deca su najpre počela da se žale na bol u stomaku, ali situacija nije delovala ozbiljno sve dok nisu neki od njih dobili proliv i temperaturu.

U školi navode da je reč o stomačnom virusu, a agencija koja je organizovala rekreativnu nastavu odmah je kontaktirala Zavod za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara. Pošto su se deca vratila u Beograd i pošto je bilo potrebno da se uzme još biološkog materijala za analizu, slučaj je preuzeo beogradski Zavod za javno zdravlje, piše Telegraf.

„Izolovan je stomačni virus, Zavod za javno zdravlje je uzorkovao biološki materijal neke dece i pronađen je norovirus. Agencija se obratila „Timoku“, to je institut iz Zaječara, koji je prosledio sve GZJZ iz Beograda. Bili smo u neprestanom kontaktu sa njima, dostavili imena dece koja su imala simptome. Oni će to dalje proslediti Zavodu u Zaječaru, pa će oni preduzeti mere iz svoje nadležnosti“, objasnili su u školi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here