pixabay.com

Bezbednosni organi u Nemačkoj koje je predvodila policija u Triru, zajedno sa Kosovskom policijom uspeli su da razotkriju kriminalnu grupu koja je delovala sa Kosova i zarađivala milione evra tako što je lagala penzionere uz obećanja da će dobiti na lutriji.

Prema navodima policije u Anbahu, prevaranti su govorili na čistom nemačkom, ali su bili sa Kosova i Albanije. Suđenje ovim osobama će se verovatno održati na Kosovu, javila je Koha, a prenosi KoSSev. Cilj je da se zapleni primljeni novac i obeštete žrtve, ali prema navodima policije, to nije lako.

Prema navodima nemačke novinske agencije DPA od 27. novembra, policija je saopštila da je policijska akcija sprovedena sredinom novembra. Na Kosovu je uhapšeno devet osumnjičenih, uključujući “vođu bande”, zaplenjeni su materijalni dokazi kao i imovina, saopštila je policija Trira.

Članovi bande iz kol centra sa Kosova godinama su pozivali uglavnom starije i usamljene ljude, piše novinska agencija AFP pozivajući se na navode policije. Obećavali su im da će dobiti na lutriji nekoliko stotina hiljada evra. Međutim, da bi osigurali novac zarađen u navodnoj lutriji, kriminalci su, prema policiji, zahtevali plaćanje troškova kao što su prevoz, osiguranje…

Prema navodima policije, žrtve su, osim materijalnog gubitka, usled prevare, često ostajale i sa psihološkim problemima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here