Drago mi je što sam ja ta koja je “raskrčila” put i postane prva srpska karatistkinja na Olimpijskim igrama, izjavila je Jovana Preković.

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula a karate će pored sportskog penjanja, surfovanja, skejtbordinga, basketa 3×3 i BMX-a slobodnim stilom debitovati na najvećem sportskom planetarnom takmičenju.

Reprezentaciju Srbije će u kategoriji do 61 kilograma predstavljati aktuelna šampionka Evrope Jovana Preković.

– Srećna sam i nadam se da će sve biti onako kako sam zamišljala – rekla je Preković Tanjugu.

Prema njenim rečima, put do Tokija nije bio nimalo lak.

– Imali smo 26 kvalifikacionih turnira za tri godine. Uspela sam da održim svoje mesto na kvalifikacionoj listi i sa zlatnom medaljom u Poreču na Evropskom prvenstvu stavim pečat na moju normu i da sa mnogo samopouzdanja odem u Tokio – rekla je Preković i dodala da joj je pauza usled pandemije koronavirusa prijala.

– Uspela sam da se oporavim nakon mukotrpnog puta jer nisam bila svesna toga šta se dešava oko mene zbog jurnjave za olimpijskim bodovima. Kako je sve stalo, vratila sam se sebi, pronašla sebe, radila sam mnogo i ono što je važno, ne žalim ni za čim i daću sve od sebe na Igrama – kaže Preković i dodaje da željno iščekuje Igre u Tokiju uz poruku:

– Daću sve od sebe i maksimalno ću se potruditi da pokažem sve ono šta sam radila svih ovih godina – zaključila je Preković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here