Niko od klubova još uvek nije zvanično napustio Superligu, bez obzira na to što su klubovi izdali saopštenja u kom su naveli da istupaju iz iste. A postoji 300 miliona razloga zašto su još uvek deo projekta.

Svaki od klubova osnivača je potpisao ugovor prema kom će morati da plati ogromne penale ukoliko poželi da napusti projekat, a sada ih ta stavka iz ugovora i koči u zvaničnom istupanju.

Kako navode izvori bliski klubu, Florentino Perez je osetio nesigurnost prvenstveno kod klubova iz Engleske pa je zato i poželeo da ubaci ovoliku izlaznu klauzulu u ugovore svih klubova.

Takođe, ova cifra od 300 miliona evra se odnosi i na finansijera celokupnog projekta JP Morgan koji je pripremio nagradni fond od više od pet milijarde evra. Svakom klubu je za učešće sledovalo 350 miliona, ali zbog napuštanja klubovi će morati da plate približnu cifru.

Florentino Perez je u svojim intervjuima otkrio da je ugovor isti za sve, ali sada se prvi put pominje cifra od 300 miliona evropskih novčanica, što će svakom klubu predstaviti problem u toku ove pandemije korona virusa.

– Projekat Superlige će živeti sve dok klubovi koji su vezani ugovor ne plate penale – navodi izvor blizak UEFA-i, ali takođe navodi i da UEFA traži rešenje za klubove koji žele da istupe iz Superlige.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime