EPA-EFE/DIEGO FEDELE
Novak Đoković

Još nije poznato kada bi vlasti u Australiji mogle da donesu odluku o deportaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Prema pisanju portala “Ejdž”, to se neće dogoditi ni danas. Sve je u rukama ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji ima diskreciono pravo da Đokoviću ukine vizu i naloži mu da napusti zemlju. Navodno će se resorno ministarstvo oglasiti saopštenjem kada bude odlučeno.

Premijer Skot Morison održao je vanredno obraćanje medijima i svi su očekivali da govori o Novakovoj situaciji, ali se to nije desilo.

Sve vreme je pričao o epidemijskoj situaciji u zemlji, novim merama zaštite i vakcinaciji, a kada je upitan o srpskom teniseru, dao je kratak odgovor:

– Osvrnuo bih se na nedavno saopštenje gospodina Hoka – od tada se ništa nije promenilo. U pitanju su individualna ovlašćenja koja ima ministar i koje može da iskoristi ministar Hok, a ja u ovom trenutku ne želim da dajem više komentara – istakao je Morison.

Sada je sve na spomenutom Hoku i očekuje se da se uskoro oglasi o ovom slučaju, a kako Ejdž prenosi, to se neće dogoditi u četvrtak.

Đoković se nalazi pod istragom graničnih vlasti zbog proceduralnih grešaka prilikom dolaska u zemlju, odnosno nejasnoća u medicinskoj i putnoj dokumentaciji. Mediji su preneli i da mu, u slučaju da se potvrdi krivica, preti do pet godina zatvora.

Srpski igrač je u sredu, opširnim saopštenjem, demantovao informacije u medijima povodom aktivnosti u prethodnih mesec dana.

U međuvremenu je održan žreb i Novak je saznao rivale – na startu će igrati protiv Kecmanovića, dok su u njegovoj polovini kostura Rafael Nadal i Aleksander Zverev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here