Premijer bez mana na 877 naslovnih strana

0
Prštalo je od ljubavi na srpskim naslovnicama
 

Listovi su se, prema navodima sajta Cenzolovka, utrkivali ko će više i bolje ukazati čast prvom čoveku Vlade, a prednjačile su "Naše novine" sa 109 naslovnica, "Politika" sa 107, a pratile su ih u stopu "Večernje novosti" sa 104 naslovne strane.

U proseku je Vučić svakog dana bio 2,4 puta naslovnim stranama, a 480 puta udarna vest, što je u proseku 1,3 puta dnevno, objavljuje sajt Cenzolovka ističući da su 24 naslovne strane manje od Vučića imali zajedno predsednik Srbije Tomislav Nikolić, šef diplomatije Ivica Dačić, najveća sportska zvezda Novak Đoković i estradna zvezda Svetlana – Ceca Ražnatović.

Izjave ljubavi

Pod naslovom "Fenomen godine", sajt objavljuje top medijske "izjave ljubavi", ističući kao vodeće naslove tabloida "Informer": "Ima muda!", "Srbi mu neće oprostiti" i "Pakleni plan tajkuna i DS: Vučića udaviti u poplavama" i Kurirov "Heroji! Nole i Vučić spasavali mališane iz smetova".

Sumirana medijska slika govori da se tokom 2014. na naslovnicama Vučić tek šest puta obreo u negativnom kontekstu, i to jednom u "Politici" i pet puta u "Danasu".

I pored toga, Vučić je nezadovoljan jer je u božićnom TV intervjuu primetio da njegovi protivnici nisu propustili ni novogodišnje praznike da ga kritikuju. Nije imenovao protivnike, ali je disonantan ton stigao od Olje Bećković, čija je emisija "Utisak nedelje" protekle jeseni skinuta sa TV B92.

Ona je u osvrtu na enormni broj naslovnica od kojih se na prste mogu prebrojati negativne, rekla da je "sigurna da je premijer uveren da je obrnuto i da njega najviše kritikuju". Potvrdila u gostovanju na TV N1 da je komunicirala sa premijerom jer, kako je navela, "nije moguće pozvati u goste bilo kog ministra ili poslanika dok on to ne odobri". Optužila ga je i za medijski pritisak.

– Nekad je zvao da čestita, nekad da se ljuti. I nije zvao samo on, zvali su ljudi iz B92, plaćeni da drže relaciju između njega i novinara i vlasnika – kazala je Olja Bećković, objasnivši da je "nikada nijedan premijer, niti predsednik pre toga nije zvao" i da takve odnose nije imala ni sa kim na vlasti.

Podsetila je da "Utisak nedelje" postoji od 1991. "i preživeo je Miloševića, Tadića, Koštunicu, ali nije preživeo Vučića".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here