Premijer Japana Šinzo Abe rekao je u parlamentu da Olimpijske igre u Tokiju neće biti otkazane, ni odložene, uprkos strahu zbog širenja koronavirusa od koga je obolelo više desetina hiljada ljudi.

Olimpijska baklja trebalo bi da stigne u prefekturu Mijagi za šest nedelja i najavi Olimpijske igre, koje počinju 24. jula u Tokiju.

Zbog širenja novog virusa brojni kvalifikacioni olimpijski turniri su prebačeni iz Kine, a mnoge zemlje savetovale su svojim stanovnicima da ne putuju u Kinu.

„Želim da bude jasno da Organizacioni komitet i Međunarodni olimpijski komitet ne vode nikakvu raspravu o tome da li treba ili ne treba održati Olimpijske igre“, rekao je Abe, preneo je Brizbejn Tajms.

Odgovarajući na pitanja u parlamentu, Abe je rekao da se na sastanku sa Međunarodnim olimpijskim komitetom naredne nedelje neće raspravljati o uslovima za održavanje Igara.

On je dodao da želi da blisko saradjuje sa Japanskim olimpijskim komitetom i gradskim vlastima Tokija kako bi nastavili pripreme za veliko sportsko takmičenje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime