U ekipama engleske Premijer lige protekla dva dana izvršeno je ukupno 748 testova na korona virus, a šest je bilo pozitivno, prenose mediji sa Ostrva.

Svih šest pozitivnih testova stiglo je iz tri kluba, ali nisu objavljena imena ni klubova ni zaraženih osoba, koje idu u samoizolaciju na sedam dana.

– Premijer liga omogućava sakupljene informacije u svrhu integriteta i transparentnosti takmičenja. Neće biti objavljivani detalji o klubovima ili pojedincima, rezultati testova biće na ovaj način predočeni posle svakog kruga testiranja – navedeno je u saopštenju.

Klubovima u engleskoj Premijer ligi, za koju se očekuje da ponovo krene 12. juna, od danas je dozvoljeno da se vrate grupnim treninzima, odlučeno je na sastanku premijerligaša.

Kako je saopšteno, na sastanku klubova Premijer lige jednoglasno je usvojena odluka da se fudbalske ekipe vrate treninzima, tako što će raditi u manjim grupama, držeći socijalnu distancu, a kontakt neće biti dozvoljen.

– Odluka je doneta uz konsultaciju sa igračima, menadžerima, lekarima, nezavisnim ekspertima i vlastima. Striktan medicinski protokoli osiguraće da se svi vrate treninzima u najsigurnijem okruženju. Zdravlje i dobrobit svih učesnika Premijer lige je prioritet. Nastavićemo da se konsultujemo sa fudbalerima, trenerima i klubovima kako bismo razvili protokol za kontaktne treninge – navedeno je u saopštenju.

To je prvi korak ka nastavku takmičenja u Premijer ligi, koja je prekinuta 13. marta zbog pandemije korona virusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here