EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da “ono što se dešavalo danas u Tuzima ne služi na čast nikome”.

– Nove epidemiološke mere imaju za cilj da zaštite građane Tuzi jer time pokazujemo da nam je zdravlje građana iznad svega – rekao je Krivokapić.

On je poručio da institucije države “moraju da funkcionišu na teritoriji čitave Crne Gore poštujući zakone i Ustav”.

– Ne želim da optužujem bilo koga za ovu aktivnost, ali je indikativno da je Nik Đeljošaj želeo da ovaj zdravstveni problem prevede u poilitički. Ako bi građani Podgorice posetili ugostiteljske objekte u Tuzima i Danilovgradu onda bi podgorička bolnica bila prepuna građana te dve opštine. Da se to ne bi desilo mi smo se odlučili za ove mere koje nisu niti ekonomske, niti političke, već isključivo zdravstvene. Nakon dva telefonska razgovora sa predsednikom opštine Tuzi Nikom Đeljošajem odlučio sam se da ne dolazim u Tuzi ne zbog toga što ne poštujem građane, već zato što je reč o običnoj političkoj predstavi. Ova vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju jer niko ne može biti jači od države – kazao je Krivokapić.

Na putu Podgorica – Tuzi nakon višesatne blokade uspostavljen je saobraćaj. Prethodno je rukovodstvo opštine Tuzi odbilo da sprovede nalog zdravstvenih vlasti da ugostiteljski objekti u Tuzima budu zatvoreni zbog epidemiološke situacije u državi. Nakon višesatne blokade građani su se razišli, a lokali nastavili sa radom.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je rekao da oni imaju odgovornost prema opštini koju zastupaju i prema građana.

– Mi ćemo raditi svoj deo posla, policija ide tamo gde ima da se radi, dobili smo novu inicijativu da razgovaramo sa predstavnicima Vlade. Prihvatili smo je, bitan nam je razgovor. Nije bitno gdje ćemo, bitan je dijalog – rekao je Đeljošaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here