Košutnjak film

Odmah nakon pretpremijernog prikazivanja na festivalu Kustendorf, dugoočekivani film “Usekovanje” biće premijerno prikazan 7. februara u MTS dvorani u Beogradu, a već sutradan i u Novom Sadu.

Debitantski film reditelja Siniše Cvetića kroz niz dramskih zapleta upoznaje nas sa porodicom koja se priprema i obeležava krsnu slavu – Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja.

Sve članove porodice pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave, gde roditelji kriju od svog sina, ali i gostiju da se razvode i postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i mnogih drugih porodičnih tajni.

 

Kao “crnu ovcu” porodice, u glavnoj roli gledaćemo Pavla Mensura, dok uloge njegovih roditelja tumače Bojan Žirović i Aleksandra Balmazović. U ostalim ulogama tu su i: Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Jovana Gavrilović, Momčilo Pićurić i Vahid Džanković.

Ovu nesvakidašnju, savremenu dramu donosi producent Zoran Janković i produkcijska kuća Košutnjak film, autorska ekipa predvođena je rediteljem Sinišom Cvetićem i scenaristom Davidom Jankovićem, uz Marka Milovanovića kao direktora fotografije i Luku Broćića kao kompozitora.

Od 09. februara film “Usekovanje” biće u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona koja je poverena distributerskoj kući Art Vista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here