Premijera malog folklora

0

Aleksa Malić sa najmlađom grupom igrača
 

Za posetioce je bio posebno zanimljiv premijerni nastup najmlađe grupe igrača SKU "Rastko" koju čine deca od pet do osam godina. Sa njima je radio koreograf i umetnički rukovodilac Aleksa Malić. Od trenutka kad je najavljen njihov nastup, u publici je zavladao žamor, a aplauzom su pozdravljeni na sceni i aplauz ih je pratio tokom celog nastupa.

Predsednik SKU "Rastko" Mirko Vuković kaže da ovo udruženje ima više od stotinu igrača u četiri grupe. Tokom večeri na sceni su se smenjivali igrači domaćina i njihovi gosti iz Braunaua i Minhena, a publika je uživala u zanimljivom folklornom nadigravanju i živopisnim srpskim nošnjama.

 

Domaćini su pripremili bogatu trpezu, ali i tombolu u kojoj je svaki kupljeni listić donosio nagradu. U pripremi tombole posebno su se angažovale Diana Malić i Nevena Balać.

 

Među gostima na zabavi bila grupa od 20-ak članova Pravoslavnog kulturnog centra Mladost iz Landshuta kod kojih su nedavno gostovali članovi SKU "Rastko", kao i protojerej stavrofor Slobodan Milunović. Za dobro raspoloženje brinuli su pevači Milkica i Goran, koje je na klavijaturama pratio Stjepan Govedarica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here