Lična arhiva
NISU USPELI: Boris Malagurski pokazuje tekst u švajcarskom listu

U organizaciji odbora SPKD Prosvjeta i Košarkaškog kluba Korać, u Usteru, predgrađu Ciriha, uprkos pritiscima pojedinih švajcarskih medija, prikazan je film “Crna Gora: Podeljena zemlja”, reditelja Borisa Malagurskog. Posle premijerne projekcije u Švajcarskoj film i njegov autor pozdravljeni su burnim aplauzom.

Ovo je drugi put da u kratkom roku, film bude prikazan uprkos propagandi nekih lokalnih medija koji su tražili zabranu, kao što je nedavno slučaj bio i u Beču.

– Veoma mi je drago što je film prikazan u Cirihu uprkos pritiscima nekih ovdašnjih medija da se zabrani premijera u Švajcarskoj. Premijera je odbranjena. Veoma sam zahvalan organizatorima, odboru SPKD Prosvjeta na čelu sa predsednikom dr Čedomirom Papovićem i KK Korać koji vodi Miško Korać i svima koji su podržali premijeru, zahvalan sam i policiji koja je zaštitila nas učesnike. Zahvalan sam čelnim ljudima i političkim akterima u Usteru koji su pomogli da se odbrani sloboda govora i izražavanja – izjavio je Malagurski za “Vesti” posle projekcije filma.

OVACIJE: Prepuna sala u Usteru

On ističe da je najviše zahvalan publici koja je došla u velikom broju i priredila emotivno veče.

– Drago mi je što su bile ovacije posle projekcije, što se publici dopada film i što je diskusija bila krajnje konstruktivna što je meni najznačajniji deo svake projekcije. Radujem se ponovnom dolasku u Cirih, snimanju i sledećeg filma “Republika Srpska – borba za slobodu” koji je tu već dobio svesrdnu podršku. Nadam se da ću imati priliku da ovaj film prikažem i u drugim gradovima u Švajcarskoj, a oni koji žele da podrže sledeći film mogu da odu na stranicu – malagurski.com/srpska
i da se bože zdravlja vidimo u mnogo gradova sa mnogo filmova – rekao je Malagurski.